Tag Archives: Polkupyörä

Pyöräily sopii myös ylipainoisille

Senttimitoitusta näkee paljon maantiepyörien mitoituksissa. Pyöräily käy myös ylipainoisille. Edelleen useampi valmistaja onkin tuonut uuden rengaskoon pyöriä markkinoille, valinnan varaa tosiaan riittää. Yhteiskunnan tuki suhteutettiin liikkujan tekemään taloudelliseen panostukseen. On silti helppoa sekä hyödyllistä tarkistaa, että pyörän runko on mukavan korkuinen. Pyöräily muun liikenteen keskellä vaatii panostusta turvallisuuteen. Etevämpi kaupunkipyöräilijä opettelee myös pienten esteiden yli hyppäämisen. Kaupunkipyöräilyn tärkeimpiin sääntöihin kuuluu käsimerkin näyttäminen. Tarvittava työkalu toimitetaan paketin messissä. Löydät meidän nettikaupasta lisäksi polkupyörien asennusohjeet PDF-tiedostoina.

Sikäli mikäli tilaa ei ole, rento pyöräilijä hidastaa vauhtiaan sekä soittaa ystävällisesti kelloa (kerran): anteeksi, voitteko väistyä, olette pyörätiellä. Aidon polkupyörän valitseminen on nimittäin iisiä. Kolmion taikka stop-merkin takaa tullessasi väistä risteävää liikennettä. Hyvä nyrkkisääntö on kuitenkin, jotta jota loivempi keulakulma pyörässä on, tätä helpommin tämä ylittää töyssyt vailla vaaraa kuljettajan lentämisestä tangon yli maahan. Maantiepyörään verrattuna retkipyörät ovat lisäksi normaalisti vähän tukevampi rakenteisia sekä painavampia. Kohteliaan kaupunkipyöräilijän ei tartte pysäköidä pyöräänsä samantien oven viereen. Fitness- sekä sport-pyörät ovat tällä hetkellä erityisen suosittuja ja he sopivat työmatkapyöräilyyn erinomaisesti. Henkilö päästää toiset vapaasti ohi, vaikka kanssapyöräilijöiden rynniminen vähän harmittaisikin.

Verkkokaupassa sinulla ovat mahdollisuus tehdä suora tuotehaku vai hakea suoraan erään merkin vai tuottajan tuotteita. Pyöräily parantaa lihasvoimaa ja kehittää hengityselimistöä eikä siitä ainakaan ole haittaa painonhallinnassa. Renkaina onkin jollain tavalla lisäksi vakiona saapuneet Bontragerit. Silloin kun pyörää ei poljeta, ei moottorilta heru apua. Mulla on Radonissaan 150 mm edessä kuten myös takana notkua sekä keulakulma 68 astetta. Pyörätie saa olla ajokelvottomassa kondiksessa vai tukossa pysäköidyistä autoista. Pyöräilyyn vakavammin suhtautuvat vannovat maantiepyöräilyn nimeen.

Pyörät koostuvat vanteesta, navasta, noita yhdistävistä puolista (pinnat) ja sisä- sekä ulkorenkaasta (avorengas). Mittarille, soittokellolle ja valaisimelle. Sopivalla varustuksella pyöräily käy myös ympärivuotiseksi kulkutavaksi. Kun pyörätietä ei ole, onkin pyöräilijällä oikeus ja velvollisuus ajaa ajoradalla. Pyöräretkelle lähtiessä kannattaa huomata, että mäkisillä seuduilla ajaminen onkin huomattavasti tasamailla polkemista rasittavampaa. Hyvän tavan mukaista onkin ryhmittyä jonoon oikealle. Puoli tuntia reipasta pyöräilyä useampana päivänä viikossa vapauttaa veren rasvakoostumuksen sekä kehon painon säätelyssä.

Maailman terveysjärjestö WHO on kehittänyt laskentamenetelmän, minkä avulla on arvioitu tavoitteiden mukaisesti lisääntyvän kävelyn sekä pyöräilyn terveysvaikutuksia Tampereella. Pyöräily onkin sujuvaa sekä turvallista, silloin kun on joustava, varovainen ja ystävällinen liikenteessä. Ensin kandee aloittaa satulasta. Näytä suuntamerkki aikaisemmin kääntymistä. Kymmenisen prosenttia harrastaa maastopyöräilyä ja pyöräretkeilyä. Sähköpostiin tipahtelee silloin tällöin viestejä, missä kysellään vinkkejä ja neuvoja maastopyörän ostamiseen. Meno ovat jo paljon mukavempaa kuten täysjäykällä, etkä maksa turhaan täysjousitetusta pyörästä. Jos rahat riittävät, kannattaa ostaa täysjousto. Ketjuvaihteisissa pyörissä onkin yhdestä kolmeen erikokoista keskiöratasta ja viidestä kymmeneen takaratasta.

Polkupyörää koskevat liikenteessä toisin sanoen suurelta osin samat säännöt kuten toisiakin ajoneuvoja. Hintahaitari maastopyörissä onkin valtava, lähtien muutamasta sadasta eurosta melkein kymmeneen tuhanteen euroon saakka. Tieliikennelakiin onkin kirjattu myös suositus käyttää pyöräilykypärää. Kunnollinen pyörä maksaa aina noin 700–1500 euroa tällaisella pyörällä ajaa vuosia aktiivisesti. Lisäksi satulan koolla, muodolla sekä kovuudella onkin väliä pyöräilykokemukseen ja -asentoon. Nopeammin pääsee ainoastaan polkemalla.

Kirjoitin viimeisen syksynä epäonnistuneesta golfkokeilusta sekä siitä, jotta olen saletimmin kaikista tuntemistani ihmisistä vähiten kilpailuhenkinen. Loivempi keulakulma tekevät myös pyörän käyttäytymisestä kovemmassa vauhdissa rauhallisempaa. Jo yhdellä laukulla kapistus silloin kun heilui ja tärisi kuin mikäkin. Reippaan harva kaupassakävijä, museoonmenijä tai työntekijä kulkuvälineeseen katsomatta haluaa hikoilla kauppaan, museoon taikka työpaikalle mennessään. Kaupunkipyörä on saavuttanut suosiota varsinkin talvipyöränä, sillä yleistynyt myös muun muassa maastopyörävaeltajien ympärivuotisessa käytössä. Pyöräily on ympärivuotinen harrastus. Ensimmäinen tosiaan tarkottaa pyörää, jossa on jousitus vaan etuhaarukassa sekä jälkimmäisessä joustaa lisäksi takapää. Jospa aiot itsekin huoltaa pyörää kandee ostaa yleisimmät pyöräilijän tarvitsemat erikoistyökalut sisältävä työkalusarja, ketjunkulumismittari ynnä huoltoteline.

Yllättävän yleistä kilpakäyttöön tarkoitetuissa polkupyörissä ovat materiaalien yhdistely, jolloin prosenttimäärä rungosta pystyy olla jotain metallia, osa hiilikuitua. Eurooppaan suuntautuvalla pyöräretkellä onkin matka suunniteltava huolella. Näillä pysyt porukkalenkeillä joukon mukana kuten myös pärjäät maastoajotapahtumissa/kisoissa joissa isoin lohko matkasta on usein suht helppoa maastoa. Pyöräretki rupee usein retken suunnittelulla, ainakin jospa tuo on pidempi, useamman vuorokauden kestävä retki. Pysäköintiä ei tämän lisäksi rajoiteta aikarajoituksilla taikka pysäköintikiekoilla. Vancouverin laskelman tekijät myönsivät, jotta malli perustui erilaisten erittäin vaikeasti rahaksi muunnettavien yhteiskunnallisten kustannusten ja hyötyjen arvottamiseen. Yli 70 % pyöräilijöiden henkilövahingoista tapahtuu risteyksissä erityisesti kärkikolmiollisissa risteyksissä.