Onko sähkötupakka turvallinen?

Oma käsitykseni onkin siis hyvin vahvasti tämä jotta sähkötupakan sisältämät riskit ja nimenomaan siis terveysriskit ovat reippaan vähäisiä jospa näitä nykyisin siiten on lainkaan. Suurin ennakkoluulo viranomaisilla liittyy kysymykseen, tulisiko tämä tuote luokitella vastaavaan kategoriaan nikotiinipurkan kanssa, joka tarkoitus on toimia vaihtoehtoisena nikotiininsaantilähteenä polttamista lopetettaessa, vai vaihtoehtoisena tupakkatuotteena nuuskan tapaan.

WHO kanta onkin, niin että tuotetta ei oo tieteellisesti osoitettu toimivaksi tupakoinnin lopettamisen apuvälineeksi. Vai miltä kuulostaisi tyylitietoinen metallinen taikka tyttömäisen pinkki sähkötupakka? Sähkötupakan vesihöyry vaikuttaa suussa täyteläiseltä, maistuu aromikkaalta sekä jättää suuhun raikkaan tunnelman. Hengityskaasussa onkin kasvaimia aiheuttavia notrisamiineja sekä myrkyllistä dietyleeniglykolia. Näiden ja monenlaisten inhalaattorien teho tupakoinnin lopettamisessa perustuu niiden toimittamaan nikotiiniin mikä tuo helpotusta tupakan vieroitusoireisiin.

Itse siirryin 100% sähkösavukkeeseen varsin vaivattomasti. Tuote ei pidä sisällään valtaosaa röökin haitallisista aineista, vaan tämäkään ei meinaa, että ei esimerkiksi nikotiini olisi terveydelle haitaksi. Vesihöyry pitää sisällään myös nikotiinia, jos ihminen käyttää nikotiinia sähkötupakassaan. Minä en ymmärrä myöskään nikotiininesteiden kieltoa. Minä en väitä mitään, kysyn ainoastaan jotta miten pystyy olla tupakkayhtiöt pelkäävät pakollisia valmistusainelistoja enemmän kuten mitään markkinointirajoituksia tai lainsäädäntöä? Valviran edustajat selittävät että sähkötupakka onkin tuntematon suure, jotta tätä ei ole todennettu.

Tämän tuloksena Tulli onkin päättänyt olla puuttumatta ETA-alueelta tilattuihin sähkötupakkatuotteisiin, jotka on hommattu omaan käyttämiseen. Samaa ainetta käytetään laajalti esim. kosmetiikan valmistuksessa sekä kyseessä onkin verrattain laajasti todennettu ainesosa. Hänenkin perustelunsa tosin ovat enimmäkseen epämääräistä pelottelua siitä, miten sähkötupakoita ei ole tutkittu tarpeeksi ja vihjailuja, että valvonnan puutteessa sähkötupakoita myyvät yritykset saattavat huijata nikotiinipitoisuuksissa.

Liitto perustelee kieltoaan myös sähkötupakan käytöstä vapautuvalla höyryllä, jonka ainesosista ei ole riittävästi informaatiota. Sähkötupakan turvallisuus onkin puhuttanut viimeisen aikoina, sekä varsinkin Suomen viranomaistaho suhtautuu sähkötupakointiin hyvin kielteisesti.