Sähkötupakka sekä tupakan lopettaminen

Valvira tulkitsee sähkötupakan savukkeiden jäljitelmäksi, elikkä sähkötupakan markkinointi sekä mainonta onkin kiellettyä. Sähkötupakkaa voit käyttää lähes joissa vain, mutta suustasi käy pelkkää vesihöyryä, ei toisia suomalaisia häiritsevää, haisevaa savua. Ensimmäisessä kanteessa sähkötupakkakauppias oli valittanut, niin että Wuppertalin kaupungin terveysosasto kielsi nikotiinia sisältävien nesteiden kaupan, ellei niitä ole luokiteltu lääkkeeksi.

Sähkötupakka ja tupakan lopettaminen

Kyseinen laite onkin tupakkalain mukainen tupakkajäljitelmä ja röökin vastike, joka mainonta, epäsuora mainonta sekä muu myynninedistäminen onkin kotimaassa kielletty. Mikäli ensimmäinen sähkötupakka onkin sikäli sanotusti susi, menee mielenkiinto ja usko ongelmitta koko hommaan. THL aikoo tutkia, miten sähkötupakka onkin auttanut tupakoinnin lopettamisessa, mutta se saattaa olla vaikeaa, jotta sähkötupakkaa käyttää ehkäpä vaan pari promille suomalaisista kuten nuuskaakin (2012).

Sähkötupakka vertailu

Sen päästä vesi tiivistyy nesteeksi. Joissakin tiloissa sähkötupakan käyttäminen on erikseen kielletty ja yleensä onkin hyvä ottaa ensin selvää sopiiko sähkötupakan käyttäminen kyseisessä tilassa. Sähkötupakkaa ei ole selvitetty onkin peruskommentti, mikä käy joka kerta vastaan. Itse vaihdoin 100% sähkösavukkeeseen todella huomaamatta.

Yhdysvalloista ja Kiinasta voi ostaa sähkötupakkatarvikkeita, vaan ei nikotiinia sisällään pitäviä tuotteita. En ymmärrä onko Valviran tavoitteena ollut sähkötupakan kaupan lopettaminen tai onko kyseessä ainoastaan eräs kieltoasetus, mikä seurauksia ei ole osattu arvioida. Voit joutua useinkin selvittelemään joka sähkötupakka oikein on sekä miten sitä käytetään.

Lääkkeeksi luokiteltua valmistetta ei voida myydä kotimaassa aikaisemmin kuin sille onkin myönnetty myyntilupa lääkkeenä. Sähkötupakka muistuttaa muodoltaan oikeaa tupakkaa, elikkä mainonnan osalta tupakkalaki koskee myös sähkötupakkaa. Ennen näitä tänään julkaistuja tuomioistuimien päätöksiä Saksassa oli jo käsitelty 2 oikeuskannetta, joissa molemmissa oikeusistuin päätyi vastaavaan johtopäätökseen; sähkötupakkatuotteet ja niissä käytetyt nikotiinia sisällään pitävät nesteet eivät oo lääkkeitä tai lääkelaitteita.

Mistä hoitaa sähkötupakka?

Sähkötupakoiden käyttö onkin kotimaassa totaalisen sallittua, kuten myös näiden tilaaminen ETA-alueelta, mutta jälleenmyyjien kannalta sähkötupakoiden markkinointi vaikuttaisi edelleen olevan hankalaa. http://www.nicopoint.com/page/6/usein-kysyttya . Sähkötupakasta onkin olemassa nikotiinittomia sekä nikotiinia sisällään pitäviä versioita ja eri makuvaihtoehtoja. Nesteet, joissa onkin korkea nikotiinimäärä (18+ mg) tuntuvat laadukkailla sähkösavukkeilla poltettuna kurkussa kovin samalta ”potkaisulta” kuin normaalillakin tupakalla.

Koko ajan kuulee uusia sähkötupakan vastustamiskeinoja sekä kieltoja sähkötupakalle latelee eri paikoissa kuin ravintoloissa sekä yleisissä tiloissa.